Officiële student aan de NUIG nou!
Door: Berdien
03 September 2007 | Ierland, Galway
Tot jullie spreekt een officiële NUIG studente! Vandaag officiële registratie gehad, en verrast met een aparte foto van mij op m'n IDcard.
Anyway, hier is het hele verhaal van gisteren en vandaag!
2 september 07
Gisteravond niet uitgeweest ivm financiele kwesties en gewoon geen zin. In plaats daarvan zijn we bij de Amerikaanse buurjongens binnengecrasht. Het begon heel onschuldig, maar uiteindelijk lagen de kaarten op tafel en werden er fanatiek drankspelletjes gedaan. Vanochtend wist ik weer waarom ik daar nooit zo’n fan van ben geweest... Maar, na een ontbijt en flink wat water lijkt de wereld al weer een stukje mooier. Het was alweer droog vandaag, dus toen ik weer enigszins up and running was de camera gepakt en een stuk gaan wandelen. Ik ging stroomopwaarts langs de rivier. Het is echt overweldigend mooi, in de verte kun je de bergen van Connemara zien, aan de overkant van de rivier staat de ruïne van een kasteel, er grazen koeien en alles is groen. Het vooroordeel over dat Ierland een groen eiland is, is absoluut waar. Toen ik uitgewaaid was nog even langs de Mini Market gegaan, maar het brood daar was of beschimmeld (iehl) of over/op de datum (iehl). Daar gaan we dus maar niet meer heen... Anne moest ook nog wat dingetjes hebben, dus de fietsen gepakt en richting het shopping centre gefietst. Het oversteken weer overleefd (elke keer weer hartkloppingen), en wat boodschapjes gedaan. De rest van de dag gerelaxed, wat geinternet en ’s avonds wat LOTR1 op televisie.
3 september 07
Het officiële begin van het semester! Om half 3 was ik officieel geregistreerd als een studente van de NUIG, inclusief schoolpas. Jaja, het echte studeren kan beginnen. Ook wat informatie over de vakken van Celtic Civilizations gehaald. Ik ga waarschijnlijk een vak volgen over de gevolgen van Christianity hier in Ierland. Klinkt interessant niet? Straks om vier uur (het is nou half 4) heb ik daar mijn eerste lecture over. Op dit moment van schrijven zit ik in het universiteit restaurant met een Iced Café White Mocha voor me. Oftewel, een halve liter ijskoffie (inclusief ijsklontjes) met mokkasmaak Wat wil een mens nog meer? Straks begint het grote zoeken naar de juiste lokalen, ik verheug me er nou al op. Tegen alle verwachtingen in ben ik hier nog niet verdwaald, en weet ik alle gebouwen te vinden. Er is dus nog hoop voor mijn orientatieskills!
Oh ja, ook het vermelden waard, het is hier nou echt wárm, met een strakblauwe hemel en een stralend zonnetje. Dus wie dacht dat het alleen maar regent in Ierland.. no way! Het is al een week lang droog! Aangezien ik vanmiddag heb gehoord dat het in Nederland wel slecht weer is, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het mooie weer gewoon heb meegebracht. Sorry...
Jammer genoeg werkt m’n internet hier nog niet, zal wel een kwestie van tijd zijn, moet natuurlijk ook in het systeem worden ingeschreven. Tijd om de laptop uit te doen en op zoek te gaan naar het Arts Millenium Building (die weet ik nog wel te vinden) Room 110.
Lokaal gevonden, alleen had ik nog 20 minuten voor de les zou starten. Aangezien het zulk mooi weer is maar weer naar buiten gesjouwd, plekje in de zon gezocht en van de zon genoten. Ook als is het al zo ‘lang’ droog, het blijft Ierland, en je moet van elke zonnestraal genieten. Gezien het grote aantal studenten wat buiten rond hangt ben ik niet de enige die er zo over denkt. Leuk om ook al ‘echte’ Ierse studenten te spreken. Er studeren hier 15.000 studenten, waarvan 1500 buitenlandse studenten. Tijd om te gaan, college start over vijf minuten!
Eerste lecture was over de consequences of Christianity, van het departement van Celtic Civilizations. Globale introductie van het vak gehad, was erg leuk. Er was wel één Ierse student, en zo’n 15 internationale studenten.
Daarna naar Renaissance Literature gegaan, maar dat was maar een kwartier informatie voor Ierse studenten. Ach, dan weten we (Christina en ik) waar het is, en wie de lecturer is.
Dus na een kwartier konden we alweer naar huis! Daar spaghetti gemaakt, en nou zit de hele litching weer vol met buren :-D
Liefs,
Berdien
04 September 2007 - 08:31
Timokyana:
Hey berdien, gefeli met je echte inschrijving als officieel studente ;-)
Hopelijk heb je het naar je zin daar, maar zo te lezen komt het wel goed.
Stuur je ook nog een beetje zonneschijn naar Nederland?
Ik ga je volgen en spreek je weer in 'ons 'tinkerkletspraat topic :-)
Tot gauw! -
groetjes,
S. -
06 September 2007 - 18:16
Johan(oom):
Ik heb het idee dat je het daar wel naar je zin zal hebben. Ik vind het leuk om je avonturen te lezen.
veel sterkte johan -
29 September 2007 - 11:25