Een dagje toerist spelen
Door: Berdien
24 September 2007 | Ierland, Galway
Jaja, zowaar alweer een berichtje van mij. Ik leer het nog wel!
Gisteren hebben we met z'n allen een dagje de toerist uitgehangen. We is: Jessica, Janine, Roxanne, Maxime, Anne, Christina en ik. Oftewel, mijn roomies en de buren :D
We hebben een The Cliffs of Moher and The Burren tour gedaan.
Om acht uur op gestaan, om 9 uur naar Eyre Square gelopen en om 10 uur vertrok de bus. De hele bus zat vol Spanjaarden en een paar Chinezen. Het was echt een tour der herinneringen, echt heel leuk. Eerst door The Burren gereden, langs de kust naar het plaatsje Doolin. Daar gelunched in de plaatstelijke pub. Geweldig eten, erg veel en dat voor een schappelijke prijs. Adembenemend uitzicht ook. Een mens kan het slechter treffen :P
Na 40 minuten weer verder gegaan, naar the cliffs. We hadden helaas maar een uur daar, veeeeeeels te kort.. Maar goed, ik was er weer! Echt geweldig, ik ben de bus uit gestormd en rechtstreeks naar de rand geraced. Het was wel even slikken, het is er zo toeristisch geworden.. visitor centre, veel mensen en geplaveide paden. Heel anders dan zes jaar geleden. Maar daar achter.. het meest adembenemende uitzicht ooit. Zo ontzettend mooi. Ik ben naar exact dezelfde plek als zes jaar geleden gelopen, en heb toen mijn mams gebeld "Drie keer raden waar ik sta!" Jammer genoeg had ze het in 1x goed..
De regen die ik over de zee aan zag komen heeft ook ons echt bereikt, een flinke stortbui. Maar, aangezien we in Ierland zitten, was het na 10 minuten ook weer over.
De trip ging weer terug naar The Burren, naar de Ailwee Cave. Ook daar ben ik zes jaar geleden geweest! Weer de tour door de cave gedaan, en weer een foto van de beerbotten daar genomen. Beetje jammer was dat de Spanjaarden geen Engels verstonden, en dus maar door de gids heen kletsen, of als hij ergens op scheen met z'n zaklamp "ooooh" en "aaaah" riepen. Hoe kinderachtig..
In de tourist shop nog een heerlijk warme trui gekocht met 'Ireland' erop. Tja, je speelt voor toerist of niet...
De bus bracht ons weer terug naar Galway, waar we om half zes weer waren. Terug naar huis gelopen, en de rest van de avond niks meer gedaan. Geweldige dag gehad, het weer werkte best mee en het landschap is zo overweldigend mooi. Heel veel schattige huisjes in het groen gezien met een stukje land eromheen, ik zag mezelf daar wel wonen!
Ook nog 8 Tinkers gespot!
Vandaag ben ik een beetje ziekig, dus na het boodschappen doen m'n bed in gedoken. Aan het eind van de middag nog een lecture gehad, een pizza warm gemaakt en aan het lezen voor school gegaan.
Photobucket werkt niet echt mee, dus ik gooi de foto's wel op MijnAlbum.nl
Helaas werkt dat ook niet, jullie houden ze van me tegoed ;)
Liefs, Berdien