De laatste loodjes/twee weken...
Door: Berdien
01 December 2007 | Ierland, Galway
Pfoeh, lange tijd niks van me laten horen. Drukdrukdruk hier! Ik moest vier essays schrijven, twee van 1500 woorden, één van 2500 en één van 3000. Daar was ik wel even druk mee. Klein overzichtje van de afgelopen weken dan maar?
22 november: Thanksgiving!! Tja, als zowat al je vrienden hier Amerikanen zijn, dan ontkom je er niet aan. Ik had twee cakes gemaakt, een wortelcake en een arretjescake. Ik word hier aanbeden vanwege mijn arretjescake haha. Thanksgiving betekent niets meer dan een excuus om je vol te stoppen totdat het letterlijk pijn doet. Dan laat je het even zakken, drinkt wat en dan hop, aan het toetje. Iedereen had wat meegenomen, er was kip, pasta, quiche, aardappelgevalletjes,.. noem maar op. Bérgen eten :D Als toetje hadden we pumpkinpie en mijn cakes. Oh ja, het hele gebeuren werd gehouden in het appartement van de buurtjes, bij Lauren.
Daarna ben ik weer naar huis gegaan om nog even aan mijn essays te werken, en om half 12 ben ik richting busstation gegaan want Jasper kwam me opzoeken!!!
Druk weekend gehad dus, ik heb hem Galway laten zien, de baai, uit geweest etc. Zondag zijn we naar de Cliffs of Moher geweest, alleen was het nogal.. mistig. Geen cliff te zien! Best wel heel erg jammer. Maar goed, in deze vorm hadden ze ook wel wat. Op maandagochtend is hij weer richting Nederland vertrokken. Was erg leuk om hem weer te zien, al ben ik het Nederlands spreken best verleerd, ik vind het zoveel makkelijker om Engels te praten haha. Maar, het was erg gezellig en nou heb ik in ieder geval iemand die begrijpt waarom ik het hier zo naar m'n zin heb ;)
Afgelopen week drukdrukdruk geweest met het afronden van de essays, ik heb ze donderdag en vrijdag ingeleverd.
Vrijdag was het Lauren&Berdien's Friday Night Out "Fetch me an Irishman!" Traditie, dus ook deze vrijdag de stad weer ingedoken. Eerst naar The Quays, maar de freak van een paar weken terug in de Róisín Dobh was daar, dus we zijn hem snel weer gesmeerd. Naar.. jawel, the Róisín Dobh! Toch wel mijn favo pub hier. Eerst buiten gezeten en wat gekletst met een stel Ieren, maar het was toch wel koud. Dus naar binnen verhuisd, daar gekletst en Guinness gedronken en aan de klets geraakt met twee jongen, een Canadees en een Australiër. Je kunt van alles van Galway zeggen, maar internationaal is het zeker! Was erg gezellig, en een afspraak gemaakt dat Quintin/Quinten zondag langskomt om de befaamde Arretjescake te gaan proberen hahahahaha. Om 2 uur werden we eruit gegooid (de boel ging dicht, we waren niet illegaal bezig hoor :P ), dus maar naar huis gewandeld.
Het weer is hier trouwens wel flink omgeslagen helaas. De afgelopen drie maanden is het overwegend droog geweest, nou zet de herfst pas echt in, flinke storm vandaag. En ik moet zo nog boodschappen doen.. Help! Donkere luchten, windvlagen, stortbuien en hagelbuien. Zul je net zien dat ik daar straks in terecht kom..
De komende twee weken heb ik examweeks, en daarin dus drie exams! Maandag is de eerste, dus ik ga zo weer hard aan de studie. Tja.. en dan is het gedaan o_O De zestiende komen paps en mams hier, dan blijven ze twee dagen hier en dan moet ik naar Zwolle terug.. Aan de ene kant heb ik daar wel zin in, paardjes weer zien, vrienden weer zien enzo, maar aan de andere kant wil ik hier gewoon echt NIET weg! Galway is zo'n ontzettend leuke stad, heb hier zulke leuke vrienden (al gaan die ook allemaal weg, dat maakt het wel wat makkelijker) en de onafhankelijkheid is echt geweldig. En.. een universiteit op 2 min. afstand is ook best wel prettig haha.
Tja, nog twee weken dus. Veel leren, ongetwijfeld veel uitgaan en zondag dus een Arretjescake date. Sla ik wie weet in plaats van een Ier een Canadees aan de haak hahahahaha. Nou ja, we zullen het gaan zien.
Liefs vanuit een zeer regenachtig Galway,
Berdien
02 December 2007 - 21:40
Floor:
Heey Berdien!
leuk om te lezen dat je het nogsteeds zo naar je zin hebt! je moet maar even snel foto's gaan maken van je dater enzo, ben er wel benieuwd naar! :D
hier is het weer ook al pittig omgeslagen, wat een storm en regen zeg! ben van de week een aantal keer flink in een plensbui terecht gekomen..
nou veel succes de komende weken met je examens en geniet nog van de laatste paar weken!
Liefs Floor