Eindelijk! Een hoop te vertellen
Door: Berdien
10 November 2007 | Ierland, Galway
Pfoeh.. lang niks van mij gehoord, ik weet het. Maar met geldige reden! Eerst knalde het internet eruit hier in Corrib Village, daarna ging mijn precious, precious laptop kapot ;( Oh gruwel. Een dikke barst in het scherm. Dat gebeurde op zondag, maandag was het Bank Holiday, dus dan is er ook niks open. Dus ik kon hem dinsdag pas weg brengen. Afgelopen woensdag heb ik hem weer teruggekregen, ik was het dus acht dagen kwijt.... Maar, hij doet het weer!!! Ik ben dus weer helemaal happy haha.
Tja, en verder is er hier HEEL VEEL gebeurd! Zet maar een kopje koffie/thee (of iets sterkers als je dat nodig hebt ;) ) want het wordt een lang, lang verhaal :D
Woensdag 31 oktober: Halloween! Dat wordt hier echt groot gevierd, dus een costume bij elkaar gescharreld, en 's avonds naar een groot feest van de studenten verenigingen gegaan. Was heel erg leuk. Druk, iedereen was verkleed, en naarmate de avond vorderde, was ook iedereen dronken. Leuke avond gehad! :D
Een van mijn roomies was nogal de weg kwijt, dus haar (en andere roomie) naar huis gebracht en in bed gestopt. Tja, je bent een goede roomie of je bent het niet he :P
Volgende ochtend waren er een stuk minder mensen in de collegezalen, en zag iedereen verdacht bleek. *leedvermaak*
Tja, dit was de sombere week zonder laptop, dus maar gewoon met school bezig geweest, en de gewone ditjes en datjes. Niet bijster interessant ;)
Zaterdag 3 november: Archeologie Fieldtrip! Een van de vakken die ik hier volg is "Archaeology of the Celtic World", en die had samen met een ander vak een fieldtrip. Ik en Nathan, goede studenten die we zijn, hebben ons opgegeven voor een dagje ritual burial sites en dergelijke bezoeken.
Een verslagje:
De trip voerde ons naar Roskommon, diep in het Ierse platteland.
De foto's zijn wat donker helaas Mijn camera is al zo'n 7 jaar oud, en
aangezien ik snelsnel foto's moest maken kon ik niet echt met instellingen
spelen Maar goed, zo hebben jullie een beetje idee wat een Ierse
archeoloog nou doet
Als eerste bezochten we een Keltische steen, de Castlestrange stone, heul
erg oud, maar niemand weet waar hij nou echt voor diende Hij heeft
allerlei La Tene versieringen, bijzonder interessant
Hij staat/ligt gewoon op een boerderij.
En weer op weg! Dit keer gingen we naar het plaatsje Tulsk, waar bijzonder
interessante ritual- en burialsites zijn. Was een heel avontuur, we
moesten stiekemstiekem onder een prikkeldraad doorkruipen, door een
weiland vol koeien (en stieren ) ploegen, de heuvel af, prikkelbosjes
door
en toen konden we intrigerende 'banks' zien. Niemand weet waarvoor ze
dienden, maar het zijn er twee, met een vlak stuk grond er tussen. De
legende gaat dat ze gevormd zijn door mythische wilde varkens.
De aanwezige leraren speculeerden er op los, en als wij wat zinnigs te
melden hadden, dan moesten we dat gewoon zeggen, want ook zij hadden geen
idee wat het nou precies was.
Voor het archief ook even wat foto's van de koeien gemaakt. Nathan joeg ze
de stuipen op het lijf toen hij een 'bank' afrende, arme dieren wisten
niet waar ze het zoeken moesten
Ze zien er zoveel beter uit dan die scharminkels van een NLse koeien!
Ierland kent geloof ik haast geen bio-industrie zoals wij dat kennen,
koeien lopen igg het hele jaar door buiten, en zien er zoveel gezonder uit
Probeer maar eens zwarte koeien in dat licht te fotograferen met mijn camera
Na dit avontuur gingen we lunchen, soep met sandwiches
Daarna was het tijd voor een bezoek aan de burialsite. Heel imposant! We
moesten om er te komen door een weiland vol schapen lopen, Nathan was
haast niet te houden en moest persee met een schaap op de foto Helaas
staat die op zijn camera. Amerikanen..
Bovenop de burialmount werd er uitleg gegeven, en moesten we allemaal in
een cirkel gaan staan met onze armen omhoog om aan te tonen hoe het er
vroeger uit moest hebben gezien (maar dan palen ipv studenten )
Er zaten heeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel minispinnetjes in het gras. Later dus
in ons haar, tassen, jas, broek, schoenen.. *huiverdehuiver*
Deze burialmount werd omgeven door kleinere, en die moesten natuurlijk ook
allemaal bezocht worden. Goede gelegenheid om de grote van veraf op de
foto te zetten
Ondertussen was ik van teen tot knie doorweekt, mijn schoenen zijn nou net
zo'n beetje weer droog
Goed, toen alles uitvoerig was bekeken en besproken ging we naar Oweynagat
Cave. Deze grot ligt gewoon in een weiland, maar wordt gezien als een
passage-way naar de andere wereld. Je wilt er dus niet zijn tijdens
Halloween, want dan komen er allemaal demonen etc uit Je kon er ook in!
Mijn held Nathan heeft dat ook gedaan, maar mij kreeg je niet in de buurt
van dat ding
Het schemerde al, vandaar dat deze foto's -helaas helaas- bewogen zijn:
De dag afgesloten in de pub in Tulsk, waarna de 1.5 uur durende trip naar
Galway weer begon. Erg leuke en leerzame dag gehad! Constant dubbel
gelegen om Nathan, compleet zeiknatte voeten gekregen, meer burialmounts
gezien dan ever before en weer een bevestiging gekregen dat ik hier écht
wil gaan wonen!
De foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=ZCMZPTYV
Zo, dat hebben we ook weer overleefd. Al toe aan een nieuw kopje koffie/thee of wat sterkers? Neem de tijd!
Afgelopen week was gevuld met het bellen van de Appleshop hoe het met mijn laptop stond, het ophalen van de laptop en op dinsdag zijn we uitgeweest naar de oudste pub van Galway, the Crane. Het schijnt dat daar ook de beste Guinness van Galway is, dus dat hebben we ook maar even uitgetest... Hij was goed :D :P
Verder saai huiswerkjes, boodschappen etc.
Maar!!!! Vandaag, zaterdag 10 november, heb ik EINDELIJK weer eens paardgereden!!!!! Jeetje, 2.5 maand zonder paard is echt verschrikkelijk. Ik heb al die tijd geen paard, pony of ezel van dichtbij gezien, alleen in de bus oid. Maar nou was dan de grote dag aangebroken, ik ging weer paardrijden!
Een verslag:
We kwamen aan, en toen reed er een heel stel kleine ponietjes met nog kleinere kindertjes in de bak rond. Te schattig gewoon. De ponietjes raceten allemaal stug langs de hindernissen heen, en de kindertjes (met hun minicapjes en rijlaarsjes )
We kregen drie pony's toegewezen, die net nog in de les hadden gereden. Oké... toen kwamen er drie kindertjes aan, die een halstertouw aan onze ponies klikten, een rondje door de bak sjokten en de ponies daarna naar buiten voerden. Ho! Stop! Ja, we wérden rondgeleid door 3 12/13 jarige kindertjes Ik zat op een Connemara pony, Elvis. Een leuk ding Meisje dat me begeleidde ( ) was een enorme kletskous, dus ik kletste vrolijk terug en toen mocht ik los! Whoehoe! Anne zat op een pony die vooruit gesleept moest worden, ik heb me tranen gelachen
We reden een stukje langs de weg, daarna gingen we de wildernis in. Over smalle paadjes, door plassen, prikkelbosjes.. Ik gallopeerde en draafde vaak stukken vooruit (mocht van Molly/Holly/Hally whatever). Echt hilarisch Anne zat op een pony die echt NIET vooruit wilde, de jongen hing aan het ene eind van het touw, de pony aan de andere kant. Echt geweldig. Uurtje gereden, gelukkig niet veel langer want op een hard engels zadel zitten is mijn kont niet meer gewend
Toen we terug kwamen was er een meisje met een Tinker ( ) in de bak aan het springen, daar nog even bij wezen kijken. Ik mag altijd terugkomen en voor mezelf gaan rijden (in de bak denk ik), ik moet dan alleen even bellen en dan houden ze de bak vrij cool! Nog even de stallen ingeweest, en paardjes geaaid Zagen er vrijwel allemaal goed uit, wel allemaal in wintervacht en lekker smerig Tel daarbij een horde jonge meisjes bij op, en je weet waar ik rond liep
Denk wel dat ik nog eens terug ga, het is echt leuk rijden daar Lekker no-nonsense enzo.
Maar oh oh, als ik weer terug denk aan Anne en haar pony *ligt weer dubbel*
De foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=FA8TAIWU
Hulde aan iedereen die tot hier is gekomen! Ik ben tróts op jullie!
Dit was het dan, zijn jullie weer helemaal op de hoogte!
voor diegene die mij heel hard missen (ha! dat zijn er vast niet veel :P ;) ) over vijf weken ben ik alweer thuis! Bugger.. ik wil hier nog helemaal niet weg. Ik mis Jessie wel heel erg, en de luxe van thuis, maar verder? Ik zit hier prima! Maar goed, aan alles komt een eind ;)
Tijd om weer aan het huiswerk te gaan, de plicht roept -helaas-
De halloween foto's knal ik binnenkort online, zodra Nathan weer thuis is (staan allemaal op zijn camera), dan zet ik hier wel een linkje neer :)
Tot de volgende keer!
Liefs, Berdien
11 November 2007 - 06:39
Johanna:
Hey Berdien,
Nauw jij vermaakt je wel als ik het zo lees!! Wat een leuk verslag!! Geweldig!!
Ehhh, heb je ook spierpijn van het paardrijden??
groetjes, johanna -
14 November 2007 - 15:06
Els:
Ha Berdien,
wat leuk om weer eens een lekker lang stuk over je avonturen te kunnen lezen. Wil je nog wel terug naar dit koude grijze volle kikkerlandje? Aan je foto's te zien is het prachtig daar.
Spreek (of eigenlijk schrijf) je!
x ee -
15 November 2007 - 16:32
Renate:
Heey Berdien!
Wat een verhaal zeg! Fijn dat je het daar zo naar je zin hebt. Wanneer kom je terug?
Je moet wel ff wat meer foto's plaatsen hoor;)
Liefs Renate
ps. Je mist niks wat betreft CIW.....