Het is al bijna net echt
Door: Berdien
06 September 2007 | Ierland, Galway
Als eerste bedankt voor alle lieve berichtjes, niet alleen hier maar ook per mail en sms. Ik voel me nog niet helemaal vergeten :)
4 september 07
Vandaag weer een dag met lectures. Als eerste had ik “The Rise And Fall of the Roman Empire”. Een erg boeiende lecture, met een erg geïnspireerde lecturer. Dat vonden er meer, het lokaal zat stampvol, er moesten zelfs mensen buiten de deur wachten. In de tijd tussen twee lectures in een computer lokaal opgezocht, en wat dingetjes geregeld via het internet. Daarna was het tijd voor Renaissance literature. Alweer een enthousiaste lecturer. Hoewel alles in het Engels is, valt het allemaal goed te volgen. Hierna weer een tussenuur, waarna het tijd was voor Romanticism literature. Een erg boeiend vak leek mij, maar de leraar was wat minder. Hij leek lichamelijk en geestelijk gehandicapt, en las z’n verhaal voor van een z’n blaadje, waarbij hij onverstaanbaar zacht en snel sprak. Op een gegeven moment kwijlde hij er ook nog bij... Halverwege de les begonnen mensen de zaal te verlaten. Bij de eerste kon het nog zijn dat die een andere afspraak had, maar als er al zo’n 20 mensen de zaal verlaten, dan is dat geen toeval meer. Er gingen zelfs mensen vijf minuten voor het einde van de les weg. Bijzonder onbeschoft!
Thuis wat gegeten, en weer de avond met z’n allen doorgebracht.
5 september 07
Vanochtend was mijn eerste lecture om 9 uur ’s ochtends. Dus half slapend naar de universiteit gesjokt met Doug en Anne. Daar aangekomen zowaar het lokaal gevonden. Echter, om half 10 was er nog geen leraar. Weinig kans dat die nog zou opdagen, dus maar weer naar huis gesjokt. Volgende lecture was pas om 12 uur, dus ik ben nog even m’n bed in gerold.
’s Middags lectures gehad, met Doug en twee andere Amerikaanse jongens een uur in de koffiebar zitten kletsen, boodschappen gedaan en ons appartement schoongemaakt. ’s Avonds kwam Doug binnenstormen of we mee gingen naar de Spanish Arch, een pub waar een goede live-band zou optreden. De anderen wilden niet mee, maar ik was wel nieuwsgierig, dus ben met ze mee gegaan. Onderweg nog meerdere mensen opgepikt, en met een groep van 10 man de stad ingedoken. Band was waanzinnig goed, traditionele Ierse muziek met Spaanse invloeden. Ze hebben zo’n 2 uur staan spelen, echt geweldig. Na een tijdje raakten we de helft van de groep kwijt, en aangezien die niet meer terug leken te komen, maar zonder hun naar huis gegaan. Leuke avond gehad!
Dat was het weer voor nu, ik blijf heel braaf m'n 'dagboek' bijhouden :D
Om eerlijk te zijn, heb ik bijna geen last van heimwee. Heb echt een geweldige tijd hier!
Liefs, Berdien
06 September 2007 - 19:53
Annika:
BERDIEN!
Ik geniet echt van jou verhalen, zo tof dat je het daar zo leuk hebt!!
Sorry dat ik nog niet eerder gereageerd heb.
Ik had een berichtje gepost op je eerste blog, maar die is geloof ik niet goed aangekomen :S
Maargoed: Echt hele leuke verhalen, en zo tof dat je zowat elke nacht uitging in het begin haha :P -
09 September 2007 - 10:24
Cobie Walsweer:
Hallo Berdien, ik ken jou niet en jij kent mij niet. Maar ik kom regelmatig bij je Oma in de Rivierenhof, en dan krijg ik altijd hele verhalen over je te horen. Geweldig vind ze de uitdraaien van je site. Dat je iemand zo vlug kan volgen, geweldig. Maar ze mist je wel,hoor!! En dan kan ik goed van haar begrijpen, want mijn zoon heeft een half jaar in Zuid-Afrika gezeten voor studie. Dus via mij, een groet van je Oma. Succes daar. -
10 September 2007 - 09:22
Johanna:
Hoi,
Of moet ik zeggen How are you today??
Zo te lezen heb je een geweldig tijd, emm ik zou willen dat ik de eeuwige jeugd nog had!!
Have funnnnnnnnn!!!!
gr. johanna
ps. ben nu gediplomeerd les geef juf!!