Over een brandende bibliotheek en ziek zijn
Door: Berdien
29 September 2007 | Ierland, Galway
Mochten jullie je afvragen of het verkoudheidsvirus dat rondwaart in NL internationaal is.. het antwoord is een volmondig (doch snotterig) ja. Heel Corrib Village lijkt geveld te zijn door een flinke verkoudheid, en ook op de universiteit zijn de collegezalen leger.
Ook in ons appartement is het een gesnotter en gehoest, we vinden onszelf allemaal erg zielig :P Gelukkig bestaat er zoiets als "Throat Comfort tea", dat helpt me een beetje de dag door.
Jammer genoeg had ik een trip naar Connemara op de planning staan, maar of dat nog door gaat? De combinatie van een zware verkoudheid + hoofdpijn door het moeilijk kunnen ademen en een minstens zes urende busrit lijkt me niet fijn. Jammer, want ik keek er erg naar uit.
-Ondertussen is dit de derde keer dat ik dit bericht type, wegens uitvallend internet -
De andere happening was brand in de bibliotheek. Niet heel ernstig, het ding staat nog, maar ernstig genoeg om de boel een week dicht te gooien. Niet alleen de bieb, maar ook het ernaast restaurant. Argh! Geen overheerlijke vers gezette cappuchino meer! Gelukkig zijn er meerdere kleine coffeebars op het campusterrein verstopt, dus ik kom gelukkig nog wel aan mijn redding van de dag: warme chocolademelk.
Oh ja, en nóg wat nieuws. Gezien de gebeurtenissen hier hebben we niet alleen een brief van CV zelf gehad, maar ook een hele officiele van de universiteit. Onaccepteerbaar gedrag, je wordt van de uni afgeschopt als je het nog een keer flikt, etc etc. Als resultaat daarvan hebben we nou heuse sloten op de voordeur. Niet de deur van het appartement zelf, maar de deur die toegang geeft tot het blok. Eerst waren die gewoon open, en kon iedereen naar binnen. Leuke mensen, maar ook dronken en kotsende eerstejaars.
Nou zit er een slot op de deur met een heuse sleutel in plaats van een keycard. Nadeel hiervan is wel dat we geen onaangekondigde bezoekjes bij de buren kunnen doen. Eerst was het gewoon de voordeur openduwen, en dan of hun deur ook openduwen als die van het slot waf, en of gewoon er een roffel op geven. Nou moeten we dus eerst aanbellen, wachten tot er iemand komt.. etc etc. Stomvervelend. Niet in de laatste plaats om dat de bel hier klinkt als een brandalarm, alleen dan 10x erger. Zie je het gaan? Dronken en wanhopige eerstejaars die hun bed kwijt zijn, en dus maar overal gaan aanbellen? Doen ze een keer bij ons, en dan nooooit weer :P Daar zorg ik wel voor ;)
Verder gaat hier zo z'n gangetje. Lectures, huiswerk, boodschappen, koken.. Af en toe m'n roomies de stuipen op het lijf jagen als de keuken weer eens zwart ziet.. je went eraan :P
Ik ga weer verder met m'n huiswerk en een nieuwe kop thee, tot de volgende keer! Voor diegenen die ook geveld zijn door een verkoudheid: beterschap. En diegenen die dat nog niet zijn.. jullie tijd komt nog wel :P
Liefs, Berdien
03 Oktober 2007 - 10:38
Stefan:
eej nog een nederlander!! zit je hier al lang? Uit je verhaal op te maken zit je hier op de universiteit he.....
ik ben net gisteren aangekomen hier in galway en ik ga werken bij de radisson misschien zie ik je nog wel een keer in de pubs.. groeten -
06 Oktober 2007 - 17:16
Renate Via Ina: